Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Saft

Slik lager du fermenterte blåbær

Jon Fredrik Skauge ved Fannremsgården deler sin beste oppskrifter på fermenterte blåbær.

-
+

Fermenterte blåbær

  • Blåbær

Slik gjør du

  • Å fermentere bærer en prosess som kan gi nye smaker og anvendelsesmåter for bær. I fermentering utnytter en de naturlige bakteriene i bær som konserveringsmetode.
  • Blåbær renses og skylles og fylles på glass. Lag lake der en koker opp vann med to prosent salt og en prosent sukker. Avkjøl laken før den fylles over bærene i glasset.
  • Oppbevares to til fire døgn i romtemperatur for å starte fermenteringsprosessen. Sett så i kjøleskap. Blåbærene blir fastere og får en deilig syrlighet.
  • Holder seg i alle fall to måneder i kjøleskap.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner