Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Drinker

Cava med jordbær- og rabarbra-isbiter

Slik pimper du opp isbitene i sommerdrinken

Oppskrift på cava med jordbær og rabarbra

-
+

Cava med jordbær- og rabarbra-isbiter

  • 400.00 g rabarbra
  • 400.00 g jordbær
  • 400.00 g sukker
  • 0.20 l vann
  • 5.00 cl sitronjuice
  • sitron
  • cava

Som en vri på klassiske drinker med musserende vin og fruktjuice, kan du lage egne fruktjuice-isbiter. De får en konsentrert smak, som etter hvert absorberes av den musserende vinen – og setter farge på den.

Slik gjør du

  • Hakk rabarbra og jordbær i små biter. Om du bruker frossen frukt, kjør dem i en blender til du har en jevn mos.
  • Kok rabarbra og jordbær opp i en gryte sammen med sukker og vann. Senk varmen, la det putre til sukkeret har løst seg opp, og la det simre i ytterligere 10 minutter.
  • Sil væsken i en finmasket sil så du slipper fruktkjøtt i isbitene. Smak til med sitronjuice og tilsett eventuelt mer sukker.
  • Hell blandingen over i isbit­former og la den stå i fryseren i ­to–tre dager.
  • Ha to–tre stykk i et glass og suppler med vanlige isbiter. Jordbær- og rabarbra-isbitene slipper etterhvert mye smak, så start heller med for få enn for mange. De kjøler heller ikke like effektivt som vanlig is.
  • Ha i to skiver sitron og hell over tørr cava.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk