Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Drinker

Klementin Sour

-
+

Klementin Sour

  • 4 cl ferskpresset klementinjuice
  • 2 cl sitronjuice
  • 1 cl julesirup
  • 2 cl Everleaf Forest (kan sløyfes)
  • 2 cl eggehvite

– Min bestemor har lært meg magien som skjer mellom sitrus og stjerneanis. Hun lager en helt fantastisk appelsinsalat med stjerneanis i julen. Å lage en sour-variant ga mening. Everleaf Forest er en bitter, alkoholfri aperitivo som jeg synes er en av de beste alkoholfrie som er tilgjengelig. Den har masse safran i seg, og gir et helhetlig smaksbilde – bare syre eller sødme kan føles endimensjonalt. Man kan droppe Everleaf og heller ha i litt safran, og om man vil bruke gin i, er det heller ikke feil.

Slik gjør du:

Her kan man alltids tilføre mer hvis man vil, som for eksempel gin

  • Ha alle ingredienser i en cocktailshaker, men ingen is.
  • Shake hardt i gode 15–20 sekunder – dette gjøres for å få et fint skum til drinken.
  • Ha deretter i is, og shake igjen.
  • Bruk en tesil for å dobbeltsil drinken over i et passende cocktailglass.
  • Pynt med stjerneanis og eventuelt bitterdråper på toppen.