Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Festmat til mange

Kuku Sabzi – persisk fritatta med urter

Alternativ til eggerøre

-
+

Kuku Sabzi

  • 150.00 g Finhakket purre
  • 100.00 g Finhakket spinat
  • 100.00 g Finhakket hjertesalat
  • 100.00 g Finhakket vårløk
  • 50.00 g Finhakket flatbladet persille
  • 50.00 g Finhakket fersk koriander
  • 25.00 g Finhakket dill
  • 1.00 ss Hvete- eller rismel
  • 2.00 ss Vann
  • 8.00 stk Store egg
  • 2.00 ss Gresk yoghurt, helst 10% fett
  • 1.00 ss Nøytral olje
  • 100.00 g Hakkede valnøtter
  • 1.00 ts Salt
  • 1.00 ts Svart pepper

Nok til åtte som del av et større måltid. Bytt gjerne ut urtene med andre dersom det er det du har – bare hold deg til riktig totalmengde grønt. Smaker best ved romtemperatur.

Varmovnen til 160 grader og plasser en rist i ovnens øvre tredjedel.

Finhakk alle grønnsakene og legg dem i en stor bolle.

I en annen bolle, visp sammen eggene.

Rør sammen mel og vann til en jevn grøt og bland inn i eggene sammen med yoghurt,  salt og pepper.

Varm en 25-30 cm stor jernpanne eller annen tykkbunnet panne med håndtak som tåler stekovn.

Hell eggeblandingen over urtene og rør raskt sammen.

Ha olje i stekepannen og hell egg- og urteblandingen i pannen. Dryss valnøttene over og sett hele pannen inn i ovnen.

Stek i opptil 45 minutter til eggemassen har satt seg. Ta ut av ovnen og la kjøle seg til romtemperatur.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk