Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Fisk

Puspas

Rett vest
Oppskrift på puspas av Morten Tungesvis på Bare Vestland i Bergen

Oppskrift på puspas av Morten Tungesvis på Bare Vestland i Bergen

-
+

Puspas

  • 1.20 kg lammebog i biter 
  • 2.00 ss hvetemel
  • 3.00 ss smør
  • 700.00 g hodekål i biter
  • 1.00 løk, hakket
  • 400.00 g kålrot i biter
  • 10.00 pepperkorn
  • 3.00 allehåndefrø
  • 4.00 gulrøtter, i biter
  • 6.00 mandelpoteter, i biter
  • salt

Forfinet utgave av fårikål. Dette er oppskriften til Morten Tungesvis på Bare Vestland.

Slik gjør du

Vend kjøttet i hvetemel, salt og pepper. Varm smør i en gryte og brun kjøttet noen minutter. Ha i kål, løk og ev. kålrot. Stek i et par minutter. Ha i pepper og allehånde, ha i vann så det dekker. Kok i én time. Ha i gulrot og potet og kok i 30 minutter til.

Se viner som passer til:

Lam i Vindatabasen
Rett vest

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner