Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Frukt og bær

Baba

Oppskrift på baba av Sverre Sætre

Oppskrift på baba av Sverre Sætre

-
+

Baba

  • 12.00 stk små babaformer eller muffinsformer
  • 1.25 dl h-melk
  • 15.00 g fersk gjær
  • 30.00 g sukker
  • 300.00 g siktet hvetemel
  • 0.50 ts salt
  • 100.00 g egg (2 stk.)
  • 75.00 g usaltet smør i terninger

Krydderkokte plommer

  • 12.00 stk viktoriaplommer
  • 1.00 stk vaniljestang
  • 1.00 stk stjerneanis
  • 1.00 stk kanelstang
  • 400.00 g sukker
  • 4.00 dl vann

Bestemorkake dynket i plommelake

SLIK GJØR DU

Lunk melken til 30 °C. Rør gjæren ut i melken. Bland sukker, hvetemel og salt i en kjøkkenmaskin med grind. Tilsett melken og rør det hele sammen. Tilsett ett og ett egg og rør dem godt inn i deigen. La maskinen gå så lenge at deigen blir seig. Dette tar ca. 5 minutter på halv hastighet. Tilsett smøret og kjør det inn i deigen.

Dekk til deigen og la den heve til dobbel størrelse. Elt deigen sammen igjen i maskinen. Bruk to skjeer og fyll deigen oppi smurte former til de er halvveis fulle. Sett dem til heving.

Forvarm stekeovnen til 180 °C. Når kakene er hevet til det dobbelte, stekes de til de er gyllne. Det tar ca. 20 minutter. Ta ut av formene og la dem avkjøles på rist.

KRYDDERKOKTE PLOMMER

Kok opp en stor kjele med vann. La plommene ligge i vannet i ca. 1 minutt til skinnet begynner å sprekke. Ta opp plommene og legg dem i kaldt vann slik at de kjøles raskt ned. Ta av skinnet.

Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha alle ingrediensene inklusiv plommene i en kjele og kok det opp. La det stå å trekke til plommene er møre, ca 20 minutter. Ta ut plommene. Legg babaen i den varme laken og la den trekke til bakverket er blitt fylt med lake. La dem renne av på rist og kjøle seg. Server med plommer og pisket krem.

Se viner som passer til:

Dessert i Vindatabasen