Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Frukt og bær

Hermetiserte plommer

Oppskrift på hermetiserte plommer av Sverre Sætre

Oppskrift på hermetiserte plommer av Sverre Sætre

-
+

Ingredienser

  • 15.00 stk opalplommer
  • 1.00 stk vaniljestang
  • 300.00 g sukker
  • 3.00 dl vann
  • 1.00 stk tynn sitronskive
  • 1.00 stk klipsglass som rommer 5 dl

Knallgod dessert på glass.

Slik gjør du

  • Legg plommene i kokende vann i ca. 1 minutt til skinnet begynner å sprekke. Kjøl dem raskt i kaldt vann før du trekker av skinnet og legger plommene i et kokt/sterilisert hermetikkglass.
  • Sett stekeovnen på 100 ºC.
  • Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Kok opp stang, frø, sukker og vann i en kjele og ta det av platen.
  • Fyll på med varm vaniljelake til 1 cm fra toppen av hermetikkglasset og legg på en sitronskive.
  • Lukk glasset skikkelig og la det stå på rist i stekeovnen (med varmluft) i 75 minutter. Avkjøl i romtemperatur.
  • Om du har hermetisert riktig, sitter lokket fast selv når du løsner på klips eller skrulokk.
  • Server med lett pisket krem.

 

Se viner som passer til:

Dessert i Vindatabasen