Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Frukt og bær

Rabarbralimonade

Oppskrift på rabarbralimonade av Sverre Sætre

-
+

Ingredienser

  • 500.00 g rabarbra (gjerne den røde)
  • 5.00 dl vann
  • 125.00 g sukker

Rosa rabarbrasaft smaker friskt og syrlig.

SLIK GJØR DU

Vask rabarbraen og skjær den i grove biter. Kok opp vann med sukker og rabarbra. La blandingen småkoke i cirka ti minutter. Ta kjelen av varmen og la trekke under lokk til den blir kald. Sil saften. Når den brukes, bland den 1 til 1 med vann.

Limonaden kan fylles på plastflasker og fryses, eller ha den i en boks og server frossen som en granité.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk