Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Gresskar

Gresskargnocchi med salviesmør

Oppskrift på gnocchi med gresskar

Oppskrift på gnocchi med gresskar

-
+

Gresskargnocchi med salviesmør

  • 2.50 dl Most gresskar, helst et matrgesskar med mye tørrstoffer som Crown Prince
  • 250.00 g Ricottaost
  • 2.00 stk Egg
  • 1.00 ts Salt
  • 50.00 g Revet parmesanost
  • 250.00 g Hvetemel, evt. mer, avhengig av hvor fuktig gresskaret er
  • 100.00 g Smør
  • 1.00 dl Fersk salvie
  • 50.00 g Revet parmesan ost til servering

For å lage denne oppskriften, er det greit å steke et helt eller halvt gresskar i ovnen for så å mose det. Det vil bli mer mos enn du trenger til gnocchiene, som du for eksempel kan bruke til å lage en gresskarkake. Eventuelt kan du lage en større porsjon gnocchi som du vender i mel, legger på en langpanne og fryser ned individuelt før de legges i poser eller bokser i fryseren.

Skjær gresskaret i to, skrap ut frøene og de slimete trådene og stek i ca 1t på 200 grader til det er mykt.

Avkjøl, skrap fruktkjøttet ut og mål opp 2, 5 dl.

Bland dette med ricotta, egg og salt i en bolle.

Ha i 5 dl mel og bland godt.

Sjekk om deigen er fast nok til å rulles i en pølse. Den skal være klissete, men ikke vanskelig å jobbe med på et melet bakebord.

Tilsett eventuelt mer mel litt etter litt til deigen har passe konsistens; du skal aldri bruke mer enn 10 dl.

På en melet overflate triller du ca 2cm tykke pølser som du igjen skjærer i avlange, små biter. Legg på et bakepapir og trykk lett med en gaffel.

Kok opp rikelig med saltet vann og kok gnocchiene i 3-4 minutter. De er ferdige når de flyter opp.

Mens de koker, smelt smøret på middels til høy varme med salvien i. La det bli på varmen til det skifter farge til lys brunt. Fisk salviebladene ut og la dem renne av på et tørkepapir.

Server gnocchiene med salviesmør og nyrevet parmesan.

Det er også godt å servere dem på en seng av smør- og hvitløkssurret grønnkål i tillegg.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner