Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Gresskar

Gresskarkake med krydder

Oppskrift på gresskarkake med pumpkin pie spice

Oppskrift på gresskarkake med pumpkin pie spice

-
+

Gresskarkake med søte krydder

  • 200.00 g Hvetemel
  • 0.50 ts Salt
  • 200.00 g Sukker
  • 1.00 ts Natron
  • 1.00 ts Malt ingefær
  • 0.50 ts Malt kanel
  • 0.50 ts Malt muskattnøtt
  • 0.50 ts Malt allehånde
  • 2.50 dl Most gresskar
  • 120.00 g Smør
  • 2.00 stk Egg
  • 0.50 dl Vann
  • 1.00 ts Revet appelsinskall
  • 100.00 g Hakkede pekannøtter
  • 2.00 ss Melis, til pynt

Dette er en enkel og smakfull formkake. Gresskarpuré lager du enkelst ved å steke renset gresskar med skallet på i ovnen på 200 grader til det er mørt, og så mose fruktkjøttet. Det er vanskelig å beregne nøyaktige mengder, men overskuddspure kan du lage av, ha i en suppe eller i brød, pannekaker og muffins.

Varm ovnen til 180 grader.

Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en stor bolle.

Smelt smøret og rør godt sammen med egg, gresskar, vann og appelsinskall.

Rør dette inn i de tørre ingrediensene.

Smør en liten brødform eller en ringformet kakeform godt, strø med mel og hell kakerøren i.

Stek i 45-60 minutter avhengig av ovnen og kakeformen din.

Kaken er ferdig når en spisepinne eller tannstikker kommer ut uten klissete kakedeig på seg.

Avkjøl i 10 minutter før du vender kaken ut av formen.

Dryss med melis like før servering.