Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Grill

Mai Thai Thighs

– Når folk spør meg om mine beste grilltips, pleier jeg først å svare tak og regntøy
Oppskrift på Mai Thai Thighs

Oppskrift på Mai Thai Thighs

-
+

  • 12.00 kyllinglår med bein
  • 1.00 lime
  • 1.00 appelsin
  • 100.00 ml ananasjuice
  • 2.00 ss Thai fish sauce
  • 50.00 ml sesamolje
  • 50.00 g lyst brunt sukker
  • 1.00 ss sweet chili-saus
  • 2.00 ss revet ingefær
  • 10.00 hvitløksfedd i skiver
  • 2.00 røde chili skjært på langs
  • 5.00 vårløk i skiver
  • 1.00 liten bunt finhakket basilikum

«Basting»-miks

  • 1.00 lime
  • 125.00 ml jordnøttolje

  • 2.00 ss lyst brunt sukker
  • 1.00 ss mørkt brunt sukker

Slik gjør du

Bruk en skarp kniv og skjær bort fettet fra kyllinglårene, og legg dem i en stor ziplock-pose. Kjør ingrediensene til marinaden i en foodprosessor eller blender, hell den oppi posen og masser marinaden inn i kyllingen. Press ut så mye luft som mulig og forsegl posen.

Legg den i kjøleskapet over natten. Neste dag blander du «basting»-ingrediensene i en liten skål og lar den stå mens du forbereder grillen.

Rigg grillen din for indirekte varme med temperatur på rundt 108 grader og legg i noen kubber kirsebærved. Når veden brenner legger du kyllingen på grillen unna kullet og har på lokket. Grill i to timer og ha på ny «basting»-miks hvert 20. minutt den siste halvannen timen. Legg kyllingen over kullet rett før servering for å få sprøtt skinn, og sjekk at den indre temperaturen er 75 grader med et termometer. Fjern den fra grillen og la den hvile i 5-10 minutter.