Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Grønnsakssuppe på skjellkraft

-
+

Grønnsakssuppe på skjellkraft

  • 10.00 østers
  • 2.00 store steinsopp (ikke de fineste eksemplarene, eventuelt tørket)
  • vann
  • myse
  • 200.00 g aspargesbønner
  • 3.50 sjalottløk i skiver
  • 500.00 g mandelpotet i tykke skiver
  • 100.00 g kantarell og steinsopp i skiver
  • 150.00 g grønnkål i biter
  • olivenolje
  • salt og pepper

Vask østersene og ha dem i en kjele og dekk med vann. Ha steinsoppen i en annen kjele og ha på vann.

La trekke mens du skjærer opp grønnsakene.

Ha oljen i en vid kjele og fres potetene på middels varme. Ha i løken etter noen minutter, deretter soppen. Til slutt grønnkål og bønner i biter. Ha på litt myse og litt av de to kraftene, til det såvidt dekker. La trekke i en halv time.

Smak til suppen med henholdsvis, steinsopp-, østerskraft og myse. Juster med salt og server.