Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Heidis enkle

Braisert lammebog med perlebygg

– Lam er jo en klassiker
Oppskrift på lammebog

Oppskrift på lammebog

-
+

Braisert lammebog

  • 1.00 stk lammebog
  • 3.00 dl øl, gjerne røkt øl (Stjørdalsøl)
  • 4.00 stk små skrelte løk som er delt i 2 eller 4
  • 4.00 stk fedd hvitløk, grovkuttet
  • 4.00 stk gulrøtter, skrubbes godt
  • litt fersk timian
  • salt og pepper

Slik gjør du

  • Legg grønnsakene i en ildfast form. Legg lammebogen på toppen, og tilsett ølet. Krydre med litt salt og nykvernet pepper. Legg på et lokk om du har, eller aluminiumsfolie.
  • Bakes i stekeovn på 200 ºC i 1 time før lokket fjernes. Stekeprosessen fortsetter til benet (bogbladet) løsner lett.
  • Server gjerne med kokt bygg.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner