Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Heidis enkle

Braisert lammebog med perlebygg

– Lam er jo en klassiker

Oppskrift på lammebog

-
+

Braisert lammebog

  • 1.00 stk lammebog
  • 3.00 dl øl, gjerne røkt øl (Stjørdalsøl)
  • 4.00 stk små skrelte løk som er delt i 2 eller 4
  • 4.00 stk fedd hvitløk, grovkuttet
  • 4.00 stk gulrøtter, skrubbes godt
  • litt fersk timian
  • salt og pepper

Slik gjør du

  • Legg grønnsakene i en ildfast form. Legg lammebogen på toppen, og tilsett ølet. Krydre med litt salt og nykvernet pepper. Legg på et lokk om du har, eller aluminiumsfolie.
  • Bakes i stekeovn på 200 ºC i 1 time før lokket fjernes. Stekeprosessen fortsetter til benet (bogbladet) løsner lett.
  • Server gjerne med kokt bygg.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk