Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Heidis enkle

Kokt reinsdyrtunge med erter

– Spis kjeften på dyret

Oppskrift på reinsdyrtunge

-
+

Reinsdyrtunger med erter og bacon

  • 5.00 reinsdyrtunger skylles i vann
  • 1.00 l kyllingkraft el. vann
  • 2.00 fedd hvitløk
  • litt timian
  • 2.50 stk løk som finkuttes
  • 250.00 g erter (frosne)
  • 250.00 g bacon, kuttes i grove terninger
  • 1.00 stk purreløk eller 2-3 vårløk kuttes i ca 0,5-1cm skiver
  • 50.00 g smør
  • 1.00 ts eple-balsamico eddik
  • litt salt og pepper

Slik gjør du

 

Steg 1

  • Dekk tungene med kyllingkraft evt. vann om du ikke har kraft.
  • Legg hvitløk og timian oppi, og kok i ca. 2 timer til skinnet slipper av tungene.
  • Ta tungene ut av kraften, og la de avkjøle til en temperatur slik at du greier å skrelle de. Men husk: de må skrelles mens de ennå er varme.
  • Legg så de skrelte tungene tilbake i den varme kraften.

Steg 2

  • Bruk en litt dyp stekepanne el. gryte.
  • Ha i smør og den finkuttede løken, og stek det lett.
  • Tilsett bacon i terninger, reinsdyrtungene og stek på svak varme i ca. 15 minutter.
  • Tilsett så ertene og ca. 2 dl av kokekraften.
  • Kok opp og smak til med salt, pepper og 1 ts eplebalsamico rett før servering.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk