Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Helt vilt

Gravet hjort

Oppskrift på gravet hjort av Heidi Bjerkan

Oppskrift på gravet hjort av Heidi Bjerkan

-
+

Ingredienser

  • 500.00 g kjøtt fra låret, fri for sener
  • 2.00 ss brunt sukker
  • 1.00 ss salt
  • 10.00 stk einebær
  • 10.00 stk svarte pepperkorn, ristet
  • 2.00 skrell med appelsin
  • 1.00 cm ingefær, revet

SLIK GJØR DU

Knus krydderet, og ha det i en pose med kjøttet, la det ligge i tre–fire dager i kjøleskapet.

Prøv også røkt gravet hjort. Bruk en Abu-røyker eller en kjele med lokk, der du fyrer opp noen kvister med einebær ved siden av kjøttet som ligger på noen kvister i kjelen.

Gravet hjort er perfekt til snacks eller forrett med flatbrød, Rørosrømme, syltet rødløk og tyttebær.

Lag syltet rødløk ved å koke opp én del sukker, to deler eddik og tre deler vann. Ha i skiver av rødløk, gi et lite oppkok i laken, og avkjøl det sammen.

90

Fronholz Gewürztraminer Vendange Tardive 2010

Produsent: Ostertag , Alsace , Frankrike

Pris: 374,00 Varenummer: 4539701 Utenfor sortiment, Importør: Moestue Grape Selections

Dufter av tørkede aprikoser og tropisk frukt. Søt og rik på smak med balansert alkohol. Balansert syre med en lett tørr finish og integrert syre. Drikk nå til 2018. Passer til gåse- og andelever og ost. MB MB

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner