Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Helt vilt

Hjortenakke med kirsebærsaus

Oppskrift på hjortenakke med kirsebærsaus av Heidi Bjerkan

Oppskrift på hjortenakke med kirsebærsaus av Heidi Bjerkan

-
+

Ingredienser

  • 1.00 stk hjortenakke, fri for sener
  • 1.00 ts salt
  • 1.00 ts sort pepper, ristet
  • 1.00 ts einebær, helst grønne

Kirsebærsaus

  • 5.00 dl viltkraft
  • 2.00 ss smør
  • tørkede kirsebær
  • sitron og salt

OVER BÅL

Knus krydderet og gni inn i kjøttet.

Bind opp kjøttet til en pølse, og grill det på direkte varme, slik at det får stekeskorpe, deretter på indirekte varme.

Nakken kan være seig og trenger lang varmebehandling. Stekes/ grilles til kjernetemperaturen er 65 grader, gjerne tre-fire timer.

 

I OVNEN

Brun kjøttet og legg i en kjele med rotgrønnsaker, løk, laurbærblad og en kvist timian. Slå på litt vann, og ha på lokk eller folie.

Bakes på 160 grader i én til halvannen time, avhengig av størrelse.

Sil av kraften og kok den inn, tilsett tørkede kirsebær og smak til med sitron og salt.

 

KIRSEBÆRSAUS

Kok ned 5 dl viltkraft, tilsett tørkede kirsebær og smak til med sitron og salt. 2 ss smør røres inn før servering.

86

Valpolicella Ripasso Classico Superiore Montecorna 2011

Produsent: Farina , Veneto , Italia

Pris: 199,90 Varenummer: 699401 Utenfor sortiment, Importør: Fondberg AS

Ren og fokusert frukt med søte plommer, tørket frukt og moreller, med søtlige fattoner og sjokolade. Åttiseks. Balanserende tanniner i utgang. Drikk nå til 2015. Passert til kalv og hjort. BDK BK