Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Helt vilt

Hjortenakke med kirsebærsaus

Oppskrift på hjortenakke med kirsebærsaus av Heidi Bjerkan

Oppskrift på hjortenakke med kirsebærsaus av Heidi Bjerkan

-
+

Ingredienser

  • 1.00 stk hjortenakke, fri for sener
  • 1.00 ts salt
  • 1.00 ts sort pepper, ristet
  • 1.00 ts einebær, helst grønne

Kirsebærsaus

  • 5.00 dl viltkraft
  • 2.00 ss smør
  • tørkede kirsebær
  • sitron og salt

OVER BÅL

Knus krydderet og gni inn i kjøttet.

Bind opp kjøttet til en pølse, og grill det på direkte varme, slik at det får stekeskorpe, deretter på indirekte varme.

Nakken kan være seig og trenger lang varmebehandling. Stekes/ grilles til kjernetemperaturen er 65 grader, gjerne tre-fire timer.

 

I OVNEN

Brun kjøttet og legg i en kjele med rotgrønnsaker, løk, laurbærblad og en kvist timian. Slå på litt vann, og ha på lokk eller folie.

Bakes på 160 grader i én til halvannen time, avhengig av størrelse.

Sil av kraften og kok den inn, tilsett tørkede kirsebær og smak til med sitron og salt.

 

KIRSEBÆRSAUS

Kok ned 5 dl viltkraft, tilsett tørkede kirsebær og smak til med sitron og salt. 2 ss smør røres inn før servering.

86

Valpolicella Ripasso Classico Superiore Montecorna 2011

Produsent: Farina , Veneto , Italia

Pris: 199,90 Varenummer: 699401 Utenfor sortiment, Importør: Fondberg AS

Ren og fokusert frukt med søte plommer, tørket frukt og moreller, med søtlige fattoner og sjokolade. Åttiseks. Balanserende tanniner i utgang. Drikk nå til 2015. Passert til kalv og hjort. BDK BK

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner