Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Helt vilt

Hjortepølse

Oppskrift på hjortepølse av Heidi Bjerkan

Oppskrift på hjortepølse av Heidi Bjerkan

-
+

Ingredienser

  • 1.00 kg hjortekjøtt, uten hinner og sener
  • 250.00 g spekk
  • 1.00 ss salt
  • 1.00 ss sort pepper, ristet
  • 1.00 ss frisk timian, hakket
  • 1.00 ss einebær, helst grønne
  • 1.00 dl portvin (ev. solbærsaft/blåbærsaft)
  • 1,5 meter tarm

SLIK GJØR DU

Knus krydderet i morter, og kvern kjøtt og spekk med krydderet. Det er en fordel om kjøtt, spekk og kvern har vært en tur i fryseren først, slik at det er kaldt. Blir kjøttet for varmt, kan farsen sprekke.

Kna farsen slik at den blir litt seig, og tilsett portvin eller saft.

Skyll tarmen godt i lunkent vann. Fyll farsen i pølsetarmen.

Pølsene kan gjerne ligge en dag i kjøleskapet før de brukes. For å unngå at de sprekker ved steking, trekk dem i lettsaltet vann på 60–70 grader i ti til 20 minutter, avhengig av tykkelsen på pølsene.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner