Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Hverdagsvegetar

Varm blomkål-«couscous» med grønne erter og urter

Blomkålen kan serveres på en rekke nye og uventede måter
Oppskrift på couscous av blomkål med erter og urter, av Green Kitchen Stories

Oppskrift på couscous av blomkål med erter og urter, av Green Kitchen Stories

-
+

Blomkål-«couscous»

  • 1.00 blomkålhode
  • 2.00 håndfuller urter, persille og basilikum
  • 70.00 g gresskarkjerner
  • 0.50 sitron, saften
  • litt kaldpresset olivenolje
  • salt og pepper
  • 200.00 g grønne erter fryste eller ferske
  • 100.00 g fetaost
  • spirer

Slik gjør du

Kok opp vann. Hakk blomkålhodet grovt, og miks i en kjøkkenmaskin til teksturen ligner couscous. Kok opp vann og ha i couscousen, la småkoke i maks tre minutter. Hakk urtene fint. Rist frøene i en stekepanne på lav varme. La vannet renne av i en sil og ha couscousen i en stor bolle. Tilsett urter, sitronsaft, olivenolje, salt og pepper og rør om. Tilsett erter, gresskarkjerner, fetaosten i biter og rør om. Dekorer med spirer. Serveres varm eller kald. Kan oppbevares i kjøleskap i et par dager.

Tips: Lag din egen frøblanding ved å riste gresskarkjerner og solsikkefrø i en tørr panne. Kan brukes på alt fra supper til salater.