Yoghurtiskrem av Kari Innerå
Nok til 8 personer
Slik gjør du
- Bløtlegg gelatin ifølge pakningen. Kok opp sukker, vann, glukose og revet sitronskall. Rør om til sukkeret er løst opp. Ha i gelatinen og kjøl ned.
- Tilsett yoghurt og smak til med sitronsaft. Sil.
- La isbasen stå og modne i noen timer før den fryses, gjerne natten over.
- Frys i ismaskin.
Flambert ananas
- Skrell og kutt ananas i mindre biter.
- Dryss halvparten av sukkeret jevnt utover i en teflonpanne. Sett pannen på middels høy temperatur. La sukkeret karamelliseres til lys karamell. Hell resten av sukkeret i pannen der hvor brunfargen kommer først.
- Når alt sukkeret er karamellisert, har du i ananasbitene. Rør om, ananasen slipper litt væske når den kommer i karamellen.
- Hell i rom på en side av stekepannen og tenn forsiktig på med en lang lighter eller fyrstikk, med pannen vendt fra deg.
- Rør godt om og ha i smøret. Server lun.
Topping: Flambert ananas, kokos-shavings, koriander