Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Istid

Marmorert yoghurt- og bringebæris med shortbreadcrumble

Oppskrift på marmorert yoghurt og bringebæris med shortbreadcrumble

Oppskrift på marmorert yoghurt og bringebæris med shortbreadcrumble

-
+

Bringebærsorbet

  • 1000.00 g Bringebærpuré (blend sammen fryste bringebær til en fin puré og sil av frøene)
  • 430.00 g Vann
  • 190.00 g Sukker
  • 110.00 g Glykosepulver eller -sirup
  • 36.00 g Dextrose (kan sløyfes)
  • 5.00 g Sorbetstabilisator (kan sløyfes)

Yoghurtis

  • 1000.00 g Gresk yoghurt
  • 500.00 g Sukker
  • 300.00 g Vann
  • 120.00 g Glykosesirup
  • 2.00 stk Revet skall av sitron
  • 4.00 stk Gelatinplater

Shortbread

  • 250.00 g Smør
  • 175.00 g Sukker
  • 300.00 g Mel
  • 20.00 g Rugmel
  • 3.00 g Salt
  • 20.00 g Eggeplomme

Legg to typer iskrem lagvis og få fine, marmorerte iskuler

Kok opp alle ingrediensene foruten bringebærpuréen. Kjøl ned  laken og og ha i pureen.  Fryses i ismaskin.

 

Kok opp sukker, vann, glykose og revet sitronskall.  Rør om til sukkeret er løst opp. Ha i bløtlagt gelatin og kjøl ned.

Tilsett yoghurt og smak til med sitronsaft. 

Sil av sitronskallet og la isbasen stå og modne noen timer, gjerne natten over, før den fryses i ismaskin.

Legg de to typene is lagvis i ca 1 cm tykke lag i en skål eller form. La den sette seg litt på frys før servering.

 Pisk smør og sukker hvitt, ha i mel, salt og eggeplommen til slutt. Klem deigen ut på et stekebrett med bakepapir til den er rundt 1 cm tykk.

 Stekes gylne på 185 °C.

Avkjøles og knuses/kuttes til smuler før servering.

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner