Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Italiensk bakst

Ciabatta

Ny spalte: Italiensk bakst med Dag Tjersland
-
+

Dag 1

  • 250.00 g økologisk tipo 00-mel
  • 190.00 ml vann
  • 15.00 g ferskgjær, eller ca. 150 g surdeig

Dag 2

  • 250.00 g økologisk tipo 00-mel
  • 190.00 ml vann
  • 80.00 g surdeig
  • 14.00 g salt
  • 0.50 dl olivenolje

Dag 1

  • Bland mel, vann og gjær/surdeig i en stor bolle. Rør rundt i noen minutter og la det stå over natten eller i minst åtte timer.

Dag 2

  • Ta frem deigen tilsett melet, gjær og elt deigen godt. Tilsett så vann litt og litt i puljer. Når nesten alt vannet er tilsatt, ha i saltet og bland godt. Tilsett resten av vannet og la det bli eltet godt inn i deigen. Ha så deigen i en stor bolle eller en liten dunk smurt godt med olivenolje. La den heve minst én time i romtemperatur godt dekket med klede.
  • Ha deigen så på en arbeidsbenk med stor overflate og godt med silt melt på benken, og la deigen hvile der i cirka 30 minutter. Forvarm ovnen til 240 grader. Trykk deigen litt flat og form den til et stort rektangel, kutt i passende rektangler etter ønsket størrelse. Ha dem på et bakebrett med bakepapir og la stå i cirka ti minutter. Stek dem så gyllenbrune i cirka 20 minutter, avhengig av størrelse. Legg dem på rist til nedkjøling.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner