Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Oppskrift på grissini

Oppskrift på grissini

-
+

Grissini

  • 500.00 g økologisk hvetemel
  • 3.00 dl melk
  • 70.00 g smør
  • 30.00 g gjær (eller 100 g surdeig)
  • 0.50 ss salt
  • 50.00 g revet parmesan

Slik gjør du

  • Forhåndsvarm ovnen. Varm opp melk og smør til 37 grader og løs opp gjæren eller bland ut surdeigen i melken. Ha dette i eltemaskin, ha så i melet og saltet, la det gå til det blir en smidig deig. Smak til med parmesan.
  • Ønsker man å variere smakene, kan man for eksempel bruke 15 g sesamfrø, 15 g svarte sesamfrø eller 15 g knuste fennikelfrø. Bland da smaken med hvetemelet før væske tilsettes.
  • Dekk bakebollen med plastfolie og la hvile i én time i kjøleskap. Rull ut deigen i tynne lengder, legg dem på ett stekebrett smurt med olje. La grissiniene heve i 30 minutter. Stek på 160 grader til de har en gyllenbrun farge i tolv til 15 minutter i oppvarmet ovn. Eksperimenter gjerne med forskjellige smakstilsetninger og tykkelse, men vær oppmerksom på at steketid må justeres.
  • Når grissiniene er kjølt ned, kan de legges i en lufttett boks eller en tett glasskrukke for oppbevaring. Grissini smaker godt alene, og er veldig gode med ett glass musserende vin. De kan også serveres som appetittvekkere rullet inn i tynnskåret skinke.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner