Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Italiensk bakst

Italiensk landbrød – pane casareccio

Ny spalte: Italiensk bakst med Dag Tjersland
Oppskrift på italiensk landbrød

Oppskrift på italiensk landbrød

-
+

Dag 1

  • 750.00 g økologisk hvete, gjerne steinmalt
  • 250.00 g økologisk durumhvete
  • 300.00 g surdeig
  • 1.20 l temperert vann

Dag 2

  • 5.00 dl temperert vann
  • 30.00 g fersk gjær, eller 10 g ølgjær
  • 2.50 kg hvetemel
  • 80.00 g salt

Dag 1

  • Elt deigen minst 30 minutter og la deigen stå over natten i en stor bolle eller en passende dunk dekket med klede.

Dag 2

  • Tilsett temperert vann, gjær, hvetemel og salt i deigen fra første dag og elt dette godt i en eltemaskin (eller for hånd om du har lyst til å slippe å dra på Sats, men få samme styrketrening i armene). Elt deigen i minst 20 minutter og tilsett mel litt etter litt. Hvis deigen er klebrig tilsett mer mel til den akkurat slipper taket. 
  • La deigen heve til den er dobbelt så stor. Form brødene runde og pensle med olivenolje. Hvert enkelt brød kan godt få heve i passende enkeltformer om man har. Eller på brett med klede over.
  • Skjær mønster med en sylskarp kniv eller en bakeskalpell. Brødene stekes på 180 grader i 15 minutter, så på 230 grader i cirka 35 minutter. Så etterstekes de opp ned på brett i cirka åtte minutter på 180 grader.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner