Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Italiensk bakst

Crostata di Limone – Sitronterte

– Man får fort en del skryt for denne!

Oppskrift på Crostata di Limone – sitronterte

-
+

Mørdeig

  • 350.00 g hvetemel
  • 0.50 ts salt
  • 175.00 g kaldt usaltet smør, skåret i terninger
  • 110.00 g melis
  • 3.00 stk eggeplommer
  • finrevet skall av 1 økologisk sitron

Fyll

  • finrevet skall og saft av 7-8 økologiske sitroner
  • 6.00 stk hele egg
  • 9.00 stk eggeplommer
  • 320.00 g usaltet smør, kaldt og skåret i terninger

Mørdeig

  • Lag deigen i en eltemaskin eller for hånd.
  • La den hvile på kjøl til den blir fast og kald.

Fyll

  • Varm stekeovnen til 165 grader.
  • Ta ut deigen fra kjøl etter en time, riv den på den groveste siden av et rivjern over en terteform eller en paiform. Press den ut i ett tynt og jevnt lag i bunnen og opp langs kantene i terte/paiformen.
  • Stek bunnen gyllenbrun. Det kan lønne seg å ha aluminiumfolie over med tørkede linser eller erter, slik at bunnen blir jevn og fin og holder posisjon i formen.
  • Lag fyllet mens du steker bunnen.
  • Ha i alle ingrediensene unntatt smøret i en kjele på svært lav varme.
  • Visp inn eggene til sukkeret har løst seg opp.
  • Tilsett halvparten av smøret og fortsett å vispe til blandingen blir tykk, skru eventuelt opp varmen, la massen koagulere (slik at eggene stivner som i en vaniljekrem) og ha smeten direkte over i en bolle som står i kaldt isvann for direkte nedkjøling. Før den er kald heller du den over i en form med nystekt bunn. Skru opp ovnen til 220 grader.
  • Stek terten i ovnen i fem minutter til den begynner å få brune flekker på overflaten.
  • Sitronterten kan karamelliseres som en crème brûlée om man ønsker å variere. Strø da over brunt rørsukker i et tynt lag og brenn av med skibrenner. Til fest gjør det seg også bra å toppe den med italiensk marengs. Man kan også toppe den med forskjellige bær.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner