Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kake

Ostekake med pepperkakebunn

Oppskrift på ostekake med pepperkakebunn

-
+

Pepperkakebunn

  • 150.00 g Pepperkaker
  • 70.00 g Smør

Fyll

  • 600.00 g Fløteost
  • 150.00 g Sukker
  • 3.00 stk Store egg
  • 3.00 stk Eggeplommer
  • 1.50 ts Vaniljeekstrakt eller -sukker
  • 1.50 ss Sitronsaft

Topping

  • 1.50 dl Seterrømme
  • 1.00 ss Sukker
  • 0.50 ts Vaniljeekstrakt

Denne ostekaken bruker pepperkaker i bunnen istedenfor ferdige havre- eller digestivekjeks. Fyllet er rikt på egg og ost og er bakt i vannbad i ovn for å gi en tett, men silkemyk konsistens.

Smelt smøret.

Kjør pepperkakene til smuler i food processor.

Hell smøret sakte ned i prosessorbollen mens bladene går og kjør til smøret har fordelt seg godt i smulene.

Press deigen ned i bunnen av en 20 cm springform og sett i kjøleskapet mens du ordner fyllet.

Rør osten myk og rør inn sukkeret.

Rør inn eggene og eggeplommene, og ha deretter i vaniljen og sitronsaften.

Kok opp vann og varm ovnen til 180 grader.

Pakk kakeformen godt inn med to lag aluminiumsfolie og sett den i en ildfast form med høye kanter før du heller fyllet i. Hell deretter kokende vann i ovnsformen. Pass på å ikke søle på kaken. Vannet skal ikke helt opp til kanten av formen; halvveis er mer enn nok.

Bak midt i ovnen i ca 50 minutter mens du gjør klar toppingen.

Rør sammen ingrediensene. Når kaken har bakt i 50 minutter, tar du den forsiktig ut og sprer toppingen jevnt over kaken, setter den inn igjen og baker videre i 10 minutter.

Ta kaken ut av ovnen og avkjøl.

Kjøl den deretter helt ned i kjøleskap i 4-6 timer før servering. Den kan også stå natten over.

Dryss eventuelt litt kanel over, eller glitrende kakepynt.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk