Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kok en klassiker

Kimchi jjigae

-
+

Kimchi jjigae

  • 400 g ribbe eller svinenakke uten ben (delt i ½ cm tykke skiver)
  • .5 l kimchi (grovhakket, med laken)
  • 5 ss gochugaru (koreansk chilipulver)
  • 2 ss gochujang (koreansk chilipaste)
  • 1 ss doenjang (koreansk bønnepaste)
  • 1 stk gul løk (skivet)
  • 2 stk hvitløksfedd (finrevet)
  • 2 ss sukker
  • 2 ss salt
  • 1 l vann
  • 300 g fast tofu (i én cm tykke skiver)
  • 2 stk vårløk (skivet fint)

Kimchi jjigae er en enkel gryte, som lett gjør deg hektet. Lager du din egen kimchi, kan du godt bruke den mest intense, overfermenterte typen her. Det gjør bare buljongen bedre.

Slik gjør du:

  • Legg ribben og de andre ingrediensene, unntatt vann, tofu og vårløk i en kasserolle eller gryte med noe tykkere bunn. Fres til ribben begynner å slippe litt fett.
  • Tilsett vann og kok i 15–20 minutter, til fargen på buljongen er blitt litt mørkere.
  • Tilsett tofu og la koke i tre minutter til.
  • Smak til med salt, topp med vårløk og server med nykokt ris og gjerne banchan – småretter som komplementerer hovedretten på bordet.