- 1.00 kg blåskjell
- 5.00 ss solsikkeolje
- 5.00 stk hvitløksfedd i tynne skiver
- 0.50 stk chili i tynne skiver
- 1.00 stk gulrot i tynne skiver
- 2.00 stk sjalottløk i tynne skiver
- 1.00 ts revet fersk ingefær
- 1.00 ts green curry paste
- 1.00 ts sukker
- 3.00 dl usøtet kokosmelk
- 1.00 stk bunt grovkuttet koriander
- 4.00 stk finsnittet vårløk
Slik gjør du
Vask blåskjellene i kaldt vann. Fjern skjegg og knuste skjell. Hell solsikkeolje i en vid kjele. Tilsett grønnsaker og curry paste og fres i ett minutt. Tilsett sukker.
Hell i kokosmelken, kok opp og legg blåskjellene i kjelen. Sett på lokk og kok i fem til syv minutter, til alle skjellene har åpnet seg. Snu dem gjerne et par ganger under kokingen.
Strø over frisk koriander og vårløk når skjellene er ferdige.