Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokken & havet

Pepperkrabbe

Ørjan Johannessens oppskrift på pepperkrabbe.

Ørjan Johannessens oppskrift på pepperkrabbe.

-
+

Ingredienser

  • 4.00 rå kongekrabbebein
  • 1.00 dl sukker
  • 1.00 dl hvitvinseddik
  • 1.00 ss nøytral olje
  • 1.00 ss smør
  • 1.00 rød chili
  • 50.00 g ingefær
  • 3.00 hvitløksfedd
  • 0.50 dl ketjap manis (søt soyasaus)
  • 0.50 potte koriander
  • 2.00 ss ristet, knust svart pepper
  • 1.00 sitron
  • 1.00 bunt vårløk
  • 8.00 blader korriander til pynt

SLIK GJØR DU

Se også video nederst i saken

Del krabbebena i grove, like store biter med skallet på.

 

Kok opp sukker og eddik. Tilsett grove biter av chili, ingefær, hvitløk.

 

Kjør koriander og ketjap manis i en blender.

 

Tilsett chili, ingefær og hvitløk og kjør til en jevn saus. Tilsett ristet pepper.

 

Ha nøytral olje og smør i en stor gryte, fres krabben på høy varme, og rør forsiktig rundt. Tilsett sausen når krabben har fått god varme, og glaser krabben i denne. La sausen redusere til den fester seg godt på krabbens skall.

 

Legg krabben over i en stor skål og strø over finkuttet vårløk, revet sitronskall og koriander før servering. Skrap, pirk eller sug ut kjøttet. Det blir garantert grisete, så fyll opp med servietter og iskald hvitvin.

 

90

Schätzel Niersteiner Kabinett Riesling 2013

Produsent: Schätzel , Rheinhessen , Tyskland

Pris: 226,80 Varenummer: 9201501 Utenfor sortiment, Importør: Vininor

Dufter av mineraler og flint. Deliakt og fersk mineralsk frukt med en lett restsødme med en relativt tørr utgang. Nydelig balanse. Perfekt sushivin. MB