Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokkenes enkle middagstips

Entrecôte med stekt hjertesalat

Oppskrift på entrecôte med stekt hjertesalat

Oppskrift på entrecôte med stekt hjertesalat

-
+

Entrecôte med stekt hjertesalat

  • 300.00 g Entrecôte, godt marmorert
  • 1.00 ss Smør
  • 1.00 stk Hjertesalat
  • 1.00 stk Skvett sitron

Rune Bjørneng anbefaler å steke entrecôten til den er medium stekt slik at litt av det marmorerte fettet smelter. Men det er naturligvis en smakssak.

Varm pannen og ha i smøret. Når det har sluttet å frese, er pannen klar for biffen.

Legg biffen i pannen og stek den et par minutter på hver side på maks varme så den får fin stekeskorpe.

Skru deretter ned varmen til det laveste og la biffen steke noen minutter til, avhengig av tykkelse og preferanse.

Ta biffen ut av pannen og ha på salt og pepper.

Skru varmen opp på maks igjen.

Del hjertesalaten i to på langs og ha den i pannen så den blir raskt svidd på kuttflaten.

Smak til med salt, pepper og evt sitron. Ringle dessuten litt olivenolje over både kjøtt og salat om du ønsker.