Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kokkenes enkle middagstips

Heidi Bjerkans omelett

Heidi Bjerkans omelett

-
+

Omelett

  • 2.00 stk Egg
  • 2.00 ts Smør (evt. olje eller en kombinasjon)
  • 1.00 stk Osterest, revet
  • 1.00 stk Grønn chili om du ønsker

Når Heidi Bjerkan ikke orker å lage mer mat, tyr hun til omelett. Å lage god omelett er et spørsmål om teknikk, men når du kan det, er det gjort på under fem minutter.

Slik gjør du

  • Pisk eggene lett sammen.
  • Varm pannen og smelt smøret. Når det slutter å frese, er pannen klar.
  • Hell eggene i pannen på høy varme, og «snurr» den forsiktig rundt så egget koagulerer i bunnen. Når det begynner å bli stekt, kan du skru ned varmen og la den steke seg ferdig mens du drysser osten over og lar den smelte. En omelett skal ikke være helt gjennomstekt, men eggemassen skal heller ikke være flytende på toppen.
  • Legg på eventuelt annet fyll.
  • «Dunk» pannen ved å trykke ned håndtaket så pannen vipper og omeletten folder seg over seg selv. Om du ikke lykkes er det ingen skam å forsiktig folde den til en halvmåne med stekespaden før du lar den skli over på et fat. Spis som den er eller server med salt, sriracha og knekkebrød eller brød.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk