Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokkenes enkle middagstips

Dag Tjerslands enkleste pasta

Oppskrift på enkel pasta med tomat og hvitløk

Oppskrift på enkel pasta med tomat og hvitløk

-
+

Pasta med hvitløk og tomat

  • 500.00 g Tørket pasta, helst økologisk
  • 1.00 stk Hel, fersk hvitløk
  • 10.00 g Grovt havsalt
  • 500.00 g Små plommetomater
  • 100.00 ml God olivenolje
  • 1.00 stk Potte basilikum

Kvaliteten på råvarene er hemmeligheten i Dag Tjerslands superenkle pasta med tomater og hvitløk. Han anbefaler pasta på økologisk mel og små plommetomater til denne.

Kok opp rikelig med vann til pastaen. Ha salt i vannet, men ikke for mye, da det er mye salt i hvitløkssausen.

Kok pastaen etter instruksjonene på pakken.

Imens skreller og knuser du en hel fersk hvitløk sammen med saltet i en morter. Eventuelt kan du rive hvitløken på rivjern.

Del tomatene i to på langs

Legg hvitløken i en bolle som er stor nok til all pastaen og spre den utover bunnen sammen med olivenolje.

Hell av pastaen og bland den inn med hvitløken. Klem tomatene i hånden over bollen og bland dem inn i pastaen. Topp med basilikum og eventuelt mer olivenolje.