Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokkenes lette

Hjemmelaget nudelsuppe

– Iblant må jeg bare ha et lass med mammas vafler
Slik lager du hjemmelaget nudelsuppe

Slik lager du hjemmelaget nudelsuppe

-
+

Nuddelsuppebase

  • 1 kg champingnon
  • 100 g tørket shitake (eller annen tørket sopp, men kan også sløyfes)
  • 20 g tørket kombu-tang
  • 1.5 l vann
  • 0.5 dl soya
  • 0.5 dl fishsauce
  • Et par skvis sitronsaft

Hjemmelagde speltnudler

  • 150 g speltmel
  • 3 ss varmt vann
  • 1 stk egg
  • 1 klype salt

Topping

  • 300 g fersk shitakesopp
  • 1 bunt koriander
  • 1 bunt vårløk

Slik gjør du:

  • Kok opp sopp og vann. La det trekke på lav varme i en time.
  • Ta kjelen av platen og tilsett tangen. La det trekke i ti minutter.
  • Sil suppen og husk: press godt, det fortsatt er mye god smak igjen i soppen.
  • Avslutt med å smake til suppen med soya, fishsauce og sitronsaft.

Speltnudler:

  • Bland sammen speltmel, egg og salt. Spe med vann til det blir til en fin og fast deig. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet hvert fall en time, da blir den enklere å kjevle ut.
  • Rull så deigen gjennom en pastamaskin eller kjevle den for hånd. Du kan selv velge hvor tykk og store nudlene selv skal være.
  • Kok nudlene i to minutter i lettsaltet vann.

Topping:

  • Dette er bare et forslag til topping. Her kan man selvfølgelig toppe suppen med masse forskjellige ting, helt ut ifra hva man selv er glad i – eller har i kjøleskapet.