Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kraftverket

Blings med knoke- og pistasjkabaret

Lag tre deilige retter på én billig knokebuljong
Oppskrift på blings med knoke- og pistasjkabaret

Oppskrift på blings med knoke- og pistasjkabaret

-
+

Blings med knoke- og pistasjkabaret

  • 3 dl knokebuljong
  • 4 ss tørr sherry (valgfritt)
  • 4 stk bløtlagte gelatinplater
  • 300 g knokekjøtt
  • 100 g pistasjekjerner
  • 75 g tørket aprikos (bløtlagt i 30 minutter)
  • grovmalt svart pepper
  • 4 skiver grovt brød
  • sennepsmajones (se egen oppskrift)
  • 100 g småbladet spinat
  • olivenolje
  • sitron
  • 4 klyper flaksalt

Sennepsmajones

  • 100 g majones
  • 100 g rømme
  • 2 ss estragon (hakket)
  • 2 ss persille (hakket)
  • 1 ss grov dijonsennep

Slik gjør du:

  • Kok opp buljongen, rør inn bløtlagt gelatin og eventuelt sherry.
  • Bruk latekshansker og plukk kjøttet fra hverandre i en bolle. Hell over kraften og masser sammen. Ha i svart pepper, grovhakket aprikos og halvparten av pistasjkjernene. Bland godt.
  • Ha blandingen, kledd i plastfolie, i en dyp skål. Legg en tallerken i press oppå og sett i kjøleskapet over natten.
  • Vipp så ut på en fjøl og skjær i skiver på 1,5 centimeter med plasten på, den hjelper kabareten å holde på fasongen under oppskjæringen. Fjernes lett etter kutting.
  • Rist brødskivene og smør dem med sennepsmajones. Topp med en skive knokekabaret, dryss over hakkede pistasjkjerner, flaksalt og spinat vendt i olivenolje og sitron.

Sennepsmajones

  • Bland alle ingrediensene. Sett kaldt.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner