Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kraftverket

Blings med knoke- og pistasjkabaret

Lag tre deilige retter på én billig knokebuljong
Oppskrift på blings med knoke- og pistasjkabaret

Oppskrift på blings med knoke- og pistasjkabaret

-
+

Blings med knoke- og pistasjkabaret

  • 3 dl knokebuljong
  • 4 ss tørr sherry (valgfritt)
  • 4 stk bløtlagte gelatinplater
  • 300 g knokekjøtt
  • 100 g pistasjekjerner
  • 75 g tørket aprikos (bløtlagt i 30 minutter)
  • grovmalt svart pepper
  • 4 skiver grovt brød
  • sennepsmajones (se egen oppskrift)
  • 100 g småbladet spinat
  • olivenolje
  • sitron
  • 4 klyper flaksalt

Sennepsmajones

  • 100 g majones
  • 100 g rømme
  • 2 ss estragon (hakket)
  • 2 ss persille (hakket)
  • 1 ss grov dijonsennep

Slik gjør du:

  • Kok opp buljongen, rør inn bløtlagt gelatin og eventuelt sherry.
  • Bruk latekshansker og plukk kjøttet fra hverandre i en bolle. Hell over kraften og masser sammen. Ha i svart pepper, grovhakket aprikos og halvparten av pistasjkjernene. Bland godt.
  • Ha blandingen, kledd i plastfolie, i en dyp skål. Legg en tallerken i press oppå og sett i kjøleskapet over natten.
  • Vipp så ut på en fjøl og skjær i skiver på 1,5 centimeter med plasten på, den hjelper kabareten å holde på fasongen under oppskjæringen. Fjernes lett etter kutting.
  • Rist brødskivene og smør dem med sennepsmajones. Topp med en skive knokekabaret, dryss over hakkede pistasjkjerner, flaksalt og spinat vendt i olivenolje og sitron.

Sennepsmajones

  • Bland alle ingrediensene. Sett kaldt.