Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kraftverket

Blings med knoke- og pistasjkabaret

Lag tre deilige retter på én billig knokebuljong

Oppskrift på blings med knoke- og pistasjkabaret

-
+

Blings med knoke- og pistasjkabaret

  • 3 dl knokebuljong
  • 4 ss tørr sherry (valgfritt)
  • 4 stk bløtlagte gelatinplater
  • 300 g knokekjøtt
  • 100 g pistasjekjerner
  • 75 g tørket aprikos (bløtlagt i 30 minutter)
  • grovmalt svart pepper
  • 4 skiver grovt brød
  • sennepsmajones (se egen oppskrift)
  • 100 g småbladet spinat
  • olivenolje
  • sitron
  • 4 klyper flaksalt

Sennepsmajones

  • 100 g majones
  • 100 g rømme
  • 2 ss estragon (hakket)
  • 2 ss persille (hakket)
  • 1 ss grov dijonsennep

Slik gjør du:

  • Kok opp buljongen, rør inn bløtlagt gelatin og eventuelt sherry.
  • Bruk latekshansker og plukk kjøttet fra hverandre i en bolle. Hell over kraften og masser sammen. Ha i svart pepper, grovhakket aprikos og halvparten av pistasjkjernene. Bland godt.
  • Ha blandingen, kledd i plastfolie, i en dyp skål. Legg en tallerken i press oppå og sett i kjøleskapet over natten.
  • Vipp så ut på en fjøl og skjær i skiver på 1,5 centimeter med plasten på, den hjelper kabareten å holde på fasongen under oppskjæringen. Fjernes lett etter kutting.
  • Rist brødskivene og smør dem med sennepsmajones. Topp med en skive knokekabaret, dryss over hakkede pistasjkjerner, flaksalt og spinat vendt i olivenolje og sitron.

Sennepsmajones

  • Bland alle ingrediensene. Sett kaldt.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk