Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kylling

Kylling ras el hanout med couscous og tørket frukt

To retter i én: kylling ras el hanout og kyllingsalat
Oppskrift på kylling ras el hanout

Oppskrift på kylling ras el hanout

-
+

Kylling ras el hanout

  • 1.00 stk hel kylling
  • 3.00 ts spisskummen
  • 1.00 ts tørket og malt ingefær
  • 1.00 ts salt
  • 0.75 ts malt svart pepper
  • 0.50 ts malt kanel
  • 0.50 ts malt korianderfrø
  • 0.50 ts cayennepepper
  • 0.50 ts allehånde
  • 2.00 ss olivenolje
  • 1.00 dl vann

Couscous med tørket frukt

  • 250.00 g couscous
  • 0.50 ts gurkemeie
  • 1.00 ss olivenolje
  • 0.50 ts salt
  • 3.00 dl vann
  • 6.00 stk tørkede fiken, i terninger
  • 8.00 stk tørket aprikos, i terninger
  • 8.00 stk ringer tørket eple
  • 2.00 stk vårløk, i skiver
  • 4.00 ss cashewnøtter, grovhakkede
  • 2.00 ss koriander

Dressing til couscous

  • 1.00 stk sitron, saften
  • 1.00 dl kyllingkraft fra stekingen
  • 1.00 ss honning
  • 0.50 ts paprikapulver
  • 0.50 ts cayenne
  • 0.50 ts salt
  • 0.25 ts nykvernet pepper

Slik gjør du:

  • Bland krydder, stikk hull rundt om på kyllingen og maser krydderblandingen godt inn i kyllingen sammen med olje.
  • Legg kyllingen i en ildfast form, ha én dl vann i formen.
  • Dekk formen med aluminiumsfolie og stek kyllingen på 200 grader i cirka 45 minutter.
  • Ta den ut og la den hvile i cirka ti minutter, sett ovnen på grill og grill kyllingen ti minutter.
  • Den er ferdig når lårene løsner når du drar i dem.
  • Spar saften fra kyllingen til couscousen.

Couscous med tørket frukt

  • Bland couscous, gurkemeie, olje og salt i en bolle.
  • Ha vann, fiken og aprikos i en liten kjele, kok opp.
  • Sil kokevannet over bollen med couscous og sett fruktbitene til side.
  • Dekk bollen med plastfolie og la couscousen dampe i syv til ti minutter, eller til væsken er absorbert.
  • Rør i couscousen med en gaffel, slik at den blir luftig og fin.
  • Smak til med dressingen og ha i fruktbiter, vårløk, nøtter og koriander.
  • Bland forsiktig og legg kyllingen oppå.

Dressing til couscous

  • Bland alt sammen.