Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Langpannemat

Frokostfocaccia med egg og karamelliserte grønnsaker

Oppskrift på focaccia med bakte egg, karamellisert løk og fennikel

Oppskrift på focaccia med bakte egg, karamellisert løk og fennikel

-
+

Frokostfocaccia med karamelliserte grønnsaker og egg

  • 50.00 g Gjær
  • 2.00 ts Sukker
  • 500.00 ml Lunkent vann
  • 1.00 ts Salt
  • 800.00 g Hvetemel
  • 1.00 dl Olivenolje
  • 0.50 stk Rødløk
  • 1.00 stk Fennikel
  • 2.00 ss Olje
  • 1.00 ts Brunt sukker
  • 1.00 ts Balsamicoeddik
  • 6.00 stk "Baller" laget av sammenkrøllet aluminiumsfolie
  • 6.00 stk Middels store egg, romtemperert
  • 100.00 g Revet ost
  • 50.00 g Parmaskinke eller annen spekeskinke
  • 2.00 stk Håndfuller salatblader (ruccola, mache eller babyleaf)

Bak eggene i focacciaen og gjør den til et helt måltid

Slik gjør du:

  • Rør gjær og sukker ut i lunkent vann.
  • Rør inn mel og salt og elt til deigen er glatt og elastisk, enten for hånd eller i miksmaster.
  • Hell to ss olje over deigen og vend deigen slik at hele får et tynt lag olje rundt seg og ikke klistrer seg i bollen. Dekk bollen med plastfolie eller et håndkle og la heve på et lunt sted ca. 1 time til størrelsen har doblet seg.
    Imens karamelliserer du rødløk og fennikel: Skjær løk og fennikel i tynne skiver og stek i olje på lav til middels varme til begge er myke, ca 15-20 minutter.
  • Dryss over sukker og balsamico og fortsett i noen minutter til de er karamellisert, men ikke svidd.
  • Når deigen er ferdig hevet, hell halvparten av olivenoljen i bunnen av en stor langpanne.
  • Legg deigen i pannen og strekk den ut til hjørnene. Lag små søkk i brødet med enden av en treskje. Dekk med et håndkle og la heve i ca 30 minutter.
  • Varm ovnen til 200C. Lag seks knyttnevestore baller av løst sammenkrøllet aluminiumsfolie og dypp dem i olje.
  • Dryss ost og salt over deigen og lag nye søkk i den med treskjeen hvis de har forsvunnet i hevingen. Ringle lresten av oljen over deigen.
  • Trykk aluminiumsballene ned i deigen. Dryss over karamellisert løk og fennikel og stek i ovn i 25 minutter.
  • Knekk seks egg ned i hver sin lille skål. Slik unngår du at plommen sprekker når du legger dem på brødet.
  • Ta brødet ut av ovnen og løft av aluminiumsballene.
  • Hell forsiktig ett egg ned i hver av de seks fordypningene og sett brødet inn i ovnen igjen. Stek brødet videre i 8-10 minutter til eggehvitene er blitt såvidt faste. Eggene vil fortsette å steke litt i det varme brødet mens du gjør det klart for servering. Legg over parmaskinke og salatgrønt, og server.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner