Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

lomper

Potetkak (lompe)

Slik lager du norsk «popkorn»

Potetkak (lompe) av Jon Fredrik Skauge

-
+

Potetkak (lompe)

  • 1.00 kg potet
  • 1.00 ts salt
  • 3.00 dl hvetemel
  • 1.00 dl siktet rugmel

Nok til cirka 25 lomper

  • Potetene males/knuses mens de er varme. Tilsett rugmel og salt og kna inn hvetemel. En bør vurdere hvor mye mel en tilsetter, deigen bør være litt løs. Sett gjerne igjen noe hvetemel som kan brukes i utbakingen. 
  • Ønskes grovere potetkaker, kan noe av melet gjerne skiftes ut med byggmel, eller at en baker ut i byggmel. En kan kjevle én og én lompe eller kjevle større leiver der en stikker ut passende store lomper. 
  • Stekes til de blir småprikkete på varm takke. Pakk dem godt inn i kjøkkenhåndklær så de holder seg møre. Lomper kan gjerne fryses.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner