Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Maaemo

Iskremdessert med saltet smør fra Røros

Oppskrift på iskremdessert

-
+

Iskremrøre

  • 135.00 g sukker
  • 6.00 dl melk
  • 80.00 ml brunet smør
  • 6.00 stk eggeplommer

Crumble

  • 220.00 g hasselnøtter
  • 100.00 g sukker
  • 45.00 g smør, romtemperert
  • 50.00 g hvetemel

Saus

  • 150.00 ml kaffe
  • 40.00 g sukker
  • 25.00 ml maltekstrakt
  • 50.00 g fløte

Gir én liter iskremrøre

Slik gjør du:

 

ISKREM
Varm melk, sukker og brunet smør i en gryte til det syder. Sørg for at alt sukkeret er løst opp. Pisk eggeplommer i en bolle til en jevn blanding. Pisk forsiktig den varme melken inn i eggeplommene. Ha røren tilbake i en gryte, varm opp under stadig omrøring. Ta gryten av varmen når blandingen har nådd 82 grader. Husk å vispe videre i to minutter etter at du har tatt gryten av varmen. Sil røren gjennom en finmasket sikt. Avkjøl over isbad. Frys i iskremmaskin.

CRUMBLE
Hakk nøttene i en kjøkkenmaskin i noen sekunder til en grov blanding. Pisk sammen smør og sukker. Ha i nøtter og mel og bland godt. Ha i vakuumposer og vakuumer. Frys. Når denne blandingen er frossen og hard, riv med en microplane eller et annet fint rivjern. Bre utover et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen ved 180 grader i seks minutter. Bryt opp i biter. Stek i seks minutter til. Gjenta inntil blandingen er jevnt stekt, sprø og gyllen.

SAUS
Bland kaffe, sukker, maltekstrakt og fløte i en gryte. Kok opp, reduser varmen og la småkoke til blandingen er tykk, redusert, mørk og karamellaktig.

SERVERING
Ha crumble i bunnen av en skål. Ha en kule iskrem oppå. Hell over saus.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner