Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Mat fra Midtøsten

Blomkålsalat med tahini

Blomkålens nye klær
Oppskrift på blomkålsalat med tahini fra Midtøsten

Oppskrift på blomkålsalat med tahini fra Midtøsten

-
+

Blomkålsalat

  • 500 g Blomkål i buketter
  • 3 ss Olivenolje
  • 1.5 ts Hel spisskummen
  • 1 ts Tyrkiske chiliflak (isot biber, kan sløyfes)
  • 50 g Mandler
  • 1 stk Raus håndfull (15 g) friske korianderblader
  • Salt

Tahinidressing

  • 50 g Tahini
  • 2 ss Sitronsaft
  • Vann
  • Salt og pepper

Med velutvalgte kryddere blir ovnsbakt blomkål spennende.

Slik gjør du:


Blomkålsalat

  • Forvarm ovnen til 230 grader, over- og undervarme.
  • Bland sammen blomkålbuketter, olivenolje, spisskummen, chiliflak og litt salt. Fordel på et stekebrett.
  • Stek høyt i ovnen til blomkålen er gjennomstekt og brun i kantene, 25-30 minutter. Vend gjerne etter 15-20 minutter. Avkjøl.
  • Rist mandlene i ovnen til de er gode og sprø, omlag 10 minutter. Gjør det gjerne samtidig med at blomkålen er i ovnen, om du har plass. Avkjøl.

Tahinidressing

  • Lag tahinidressing ved å blande sammen tahini og sitronsaft. Spe med 1-2 ss kaldt vann til dressingen har konsistens som tynn yoghurt. Smak til med salt og pepper.
  • Rett før servering, vend sammen blomkål, nøtter og koriander. Ha over tahinidressingen, eller server den ved siden av.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner