Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Mat fra Midtøsten

Blomkålsalat med tahini

Blomkålens nye klær

Oppskrift på blomkålsalat med tahini fra Midtøsten

-
+

Blomkålsalat

  • 500 g Blomkål i buketter
  • 3 ss Olivenolje
  • 1.5 ts Hel spisskummen
  • 1 ts Tyrkiske chiliflak (isot biber, kan sløyfes)
  • 50 g Mandler
  • 1 stk Raus håndfull (15 g) friske korianderblader
  • Salt

Tahinidressing

  • 50 g Tahini
  • 2 ss Sitronsaft
  • Vann
  • Salt og pepper

Med velutvalgte kryddere blir ovnsbakt blomkål spennende.

Slik gjør du:


Blomkålsalat

  • Forvarm ovnen til 230 grader, over- og undervarme.
  • Bland sammen blomkålbuketter, olivenolje, spisskummen, chiliflak og litt salt. Fordel på et stekebrett.
  • Stek høyt i ovnen til blomkålen er gjennomstekt og brun i kantene, 25-30 minutter. Vend gjerne etter 15-20 minutter. Avkjøl.
  • Rist mandlene i ovnen til de er gode og sprø, omlag 10 minutter. Gjør det gjerne samtidig med at blomkålen er i ovnen, om du har plass. Avkjøl.

Tahinidressing

  • Lag tahinidressing ved å blande sammen tahini og sitronsaft. Spe med 1-2 ss kaldt vann til dressingen har konsistens som tynn yoghurt. Smak til med salt og pepper.
  • Rett før servering, vend sammen blomkål, nøtter og koriander. Ha over tahinidressingen, eller server den ved siden av.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk