Fattoush med fetaost og oliven
- 4.00 stk tynne skiver lyst brød
- 2.00 ss extra virgin olivenolje
- 250.00 g tomater, i grove biter
- 250.00 g agurk (med kjernen fjernet om du bruker slangeagurk), i grove biter
- 100.00 g reddik, i grove biter
- 3.00 stk vårløk, skåret i tynne strimler på skrå
- 15.00 stk svarte oliven, uten sten og delt i to
- 150.00 g fetaost
- 10.00 g bladpersilleblader, grovhakket eller revet
- 5.00 g mynteblader, grovhakket eller revet
- 2.00 ts sumak, pluss ekstra til å drysse over ved servering
- 2.00 ss sitronsaft
- 4.00 ss extra virgin olivenolje
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 200 grader, varmluft.
- Ha godt med extra virgin olivenolje på brødet og fordel på stekebrett. Stek til de er sprø og har fått litt farge, omtrent 10 minutter. Avkjøl og riv i biter.
- Rett før servering, bland sammen grønnsaker, oliven, fetaost, urter, sumak, sitronsaft og olivenolje. Vend inn brødbitene. Smak til med salt og pepper. Server med en gang.