Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Mat fra Midtøsten

Fattoush med fetaost og oliven

Salatkrydderet du vil bruke hele sommeren

Oppskrift på fattoush med fetaost og oliven

-
+

Fattoush med fetaost og oliven

  • 4.00 stk tynne skiver lyst brød
  • 2.00 ss extra virgin olivenolje
  • 250.00 g tomater, i grove biter
  • 250.00 g agurk (med kjernen fjernet om du bruker slangeagurk), i grove biter
  • 100.00 g reddik, i grove biter
  • 3.00 stk vårløk, skåret i tynne strimler på skrå
  • 15.00 stk svarte oliven, uten sten og delt i to
  • 150.00 g fetaost
  • 10.00 g bladpersilleblader, grovhakket eller revet
  • 5.00 g mynteblader, grovhakket eller revet
  • 2.00 ts sumak, pluss ekstra til å drysse over ved servering
  • 2.00 ss sitronsaft
  • 4.00 ss extra virgin olivenolje

Slik gjør du

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader, varmluft.
  • Ha godt med extra virgin olivenolje på brødet og fordel på stekebrett. Stek til de er sprø og har fått litt farge, omtrent 10 minutter. Avkjøl og riv i biter.
  • Rett før servering, bland sammen grønnsaker, oliven, fetaost, urter, sumak, sitronsaft og olivenolje. Vend inn brødbitene. Smak til med salt og pepper. Server med en gang.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk