Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Mat fra Midtøsten

Muhallebi med pistasjnøtter og granateple

Oppskrift på muhallebi med pistasjnøtter og granateple

Oppskrift på muhallebi med pistasjnøtter og granateple

-
+

Muhallebi med pistasjnøtter og granateple

  • 1 l h-melk
  • 80 g sukker
  • 70 g maisstivelse (maisenna)
  • 2 ts rosevann eller appelsinblomstvann
  • 40 g usaltede pistasjnøtter, grovhakket
  • 1 stk lite granateple
  • honning til topping (valgfritt)

Slik gjør du:

  • Ha ni dl av melken og sukker i en tykkbunnet kasserolle. Varm opp over medium/lav varme.
  • Samtidig, bland sammen resten av melken med maisstivelse til det er helt oppløst. Så snart melken er i ferd med å koke, bland inn melk- og maisstivelseblandingen. Blandingen vil tykne noe umiddelbart. Rør konstant til blandingen har tyknet ytterligere, to-tre minutter. Trekk kasserollen av varmen. Bland inn rosevann og rør godt.
  • Hell over i passende dessertglass. La stå i kjøleskapet i minst fire timer, helst over natten.
  • Topp med pistasjnøtter og granateple rett før servering. For en søtere variant, ha også over litt honning.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner