Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Mat fra Midtøsten

Muhallebi med pistasjnøtter og granateple

Oppskrift på muhallebi med pistasjnøtter og granateple

-
+

Muhallebi med pistasjnøtter og granateple

  • 1 l h-melk
  • 80 g sukker
  • 70 g maisstivelse (maisenna)
  • 2 ts rosevann eller appelsinblomstvann
  • 40 g usaltede pistasjnøtter, grovhakket
  • 1 stk lite granateple
  • honning til topping (valgfritt)

Slik gjør du:

  • Ha ni dl av melken og sukker i en tykkbunnet kasserolle. Varm opp over medium/lav varme.
  • Samtidig, bland sammen resten av melken med maisstivelse til det er helt oppløst. Så snart melken er i ferd med å koke, bland inn melk- og maisstivelseblandingen. Blandingen vil tykne noe umiddelbart. Rør konstant til blandingen har tyknet ytterligere, to-tre minutter. Trekk kasserollen av varmen. Bland inn rosevann og rør godt.
  • Hell over i passende dessertglass. La stå i kjøleskapet i minst fire timer, helst over natten.
  • Topp med pistasjnøtter og granateple rett før servering. For en søtere variant, ha også over litt honning.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk