Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Mat fra Midtøsten

Vannmelonsalat med feta og oliven

Sommerens friskeste salat

Oppskrift på vannmelonsalat med feta og oliven

-
+

Vannmelonsalat med feta og oliven

  • 0.5 stk rødløk, skåret i tynne skiver
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 kg vannmelon, skall og det hvite skåret bort, i biter
  • 150 g fetaost
  • 15 stk marinerte svarte oliven, eller etter smak
  • en raus håndfull mynteblader

Marinerte oliven

  • 15 stk svarte oliven, uten sten, delt i to
  • 3 ss extra virgin olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 stk hvitløksfedd, skrellet og knust med flatsiden av en kniv
  • 0.5 ts tørket oregano

Slik gjør du:

  • Bland sammen ingrediensene for marinerte oliven. Sett til side så lenge du har tid – alt fra tiden du trenger til å lage resten av salaten til 24 timer. Jo lenger den står, jo bedre smak blir det på olivenene.
  • Bland sammen rødløk, sitronsaft og litt salt. Sett til side i 10–15 minutter mens du skjærer opp vannmelonen.
  • Ta ut hvitløksfeddet fra olivenmarinaden.
  • Bland sammen vannmelon, fetaost, oliven (med marinadeoljen), rødløk (med saftene) og mynte. Smak til med mer sitronsaft, om ønskelig. Server med en gang.
  • Tips! Salaten også veldig god uten oliven.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk