Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat fra Midtøsten

Vannmelonsalat med feta og oliven

Sommerens friskeste salat
Oppskrift på vannmelonsalat med feta og oliven

Oppskrift på vannmelonsalat med feta og oliven

-
+

Vannmelonsalat med feta og oliven

  • 0.5 stk rødløk, skåret i tynne skiver
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 kg vannmelon, skall og det hvite skåret bort, i biter
  • 150 g fetaost
  • 15 stk marinerte svarte oliven, eller etter smak
  • en raus håndfull mynteblader

Marinerte oliven

  • 15 stk svarte oliven, uten sten, delt i to
  • 3 ss extra virgin olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 stk hvitløksfedd, skrellet og knust med flatsiden av en kniv
  • 0.5 ts tørket oregano

Slik gjør du:

  • Bland sammen ingrediensene for marinerte oliven. Sett til side så lenge du har tid – alt fra tiden du trenger til å lage resten av salaten til 24 timer. Jo lenger den står, jo bedre smak blir det på olivenene.
  • Bland sammen rødløk, sitronsaft og litt salt. Sett til side i 10–15 minutter mens du skjærer opp vannmelonen.
  • Ta ut hvitløksfeddet fra olivenmarinaden.
  • Bland sammen vannmelon, fetaost, oliven (med marinadeoljen), rødløk (med saftene) og mynte. Smak til med mer sitronsaft, om ønskelig. Server med en gang.
  • Tips! Salaten også veldig god uten oliven.

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner