Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Mat fra Midtøsten

Spicy aubergine med halloumi

Grønnsakenes dronning
Oppskrift på spicy aubergine med halloumi

Oppskrift på spicy aubergine med halloumi

-
+

Spicy aubergine med halloumi

  • 2 stk aubergine
  • 6 ss olivenolje
  • 2 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ts tomatpuré
  • 0.5 ts sukker
  • 1.5 ts tyrkiske chiliflak (pul biber), eller vanlige chiliflak
  • 0.5 ts røykte tyrkiske chiliflak (isot bieber), kan sløyfes
  • 0.5 ts paprikapulver
  • 0.5 ts malt spisskummen
  • 0.5 ts malt koriander
  • 200 g hakkede tomater (friske eller hermetiske)
  • 1 ss sitronsaft
  • 150 g halloumi
  • extra virgin olivenolje til servering (kan sløyfes)

Slik gjør du:

  • Skrell aubergine delvis, så den får et sebramønster. Skjær i to-tre centimeter store terninger.
  • Varm opp fire spiseskjeer olivenolje i en tykkbunnet stekepanne du har lokk til over medium varme. Ha i hvitløk og fres til det lukter godt, 30–45 sekunder. Ha så i aubergineterninger. Bland godt sammen. Sett på lokk, skru ned varmen noe og stek til auberginen er myk. Det tar 15–20 minutter eller lenger, avhengig av hvor store auberginebitene er. Rør om av og til så det ikke brenner seg. Ha i et par spiseskjeer med vann om det truer med å brenne seg.
  • Ha i tomatpuré, sukker og krydder. Bland godt sammen og la frese et par minutter. Ha så i hakkede tomater og én desiliter vann. Bland godt sammen og la putre uten lokk til auberginen har falt helt sammen og konsistensen er ganske tykk. Rør om av og til. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  • Samtidig, varm opp to spiseskjeer olivenolje i en annen tykkbunnet stekepanne over medium/høy varme. Stek halloumiskiver til de blir brune på begge sider. Server umiddelbart sammen med spicy aubergine. Topp gjerne med litt extra virgin olivenolje.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner