Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Amaretti – glutenfri mandelkake

-
+

Amaretti

  • 110 g eggehvite
  • 4 g salt
  • 310 g ristede og malte mandler
  • 120 g sukker
  • 8 g safranlake

Slik gjør du:

  • Rist mandlene på et bakebrett i ovnen på 180 grader i cirka 15 minutter, og avkjøl. Kjør mandlene til mel i en kjøkkenmaskin, det er fint om det er noen større biter i.
  • Pisk eggehvite og salt stivt. Bland inn resten av ingrediensene forsiktig, deigen skal være ganske fuktig, men holde sammen. Juster med mer mel hvis den er for løs.
  • Sikt melis over en tallerken og lag kuler, cirka én til to spiseskjeer store. Rull kulene i melis, og avkjøl et par timer, slik at de tørker litt. Hvis du ikke har tid, kan du droppe det.
  • Sett kulene på bakepapir på et stekebrett og stek ti til 12 minutter på 190 grader. De skal ha litt skorpe, men være myke inni.
  • Kulene kan oppbevares i et par uker i en tett boks.

Tips og triks:

1. Lag eget mel. Kjør mandlene til mel i en kjøkkenmaskin – men ikke kjør dem for lenge, da begynner de å slippe fra seg fett.

2. Stiv hvite. Pisk eggehvitene og salt stivt, og sørg for at bollen er fettfri, akkurat som når du lager marengs.

3. Fin sikt. Sikt melisen ut på en tallerken før du ruller kulene, da unngår du melisklumper.