Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

«Hans og Grete»-pepperkaker

«Hans og Grete»-pepperkaker

«Hans og Grete»-pepperkaker

-
+

«Hans og Grete»-pepperkaker

  • 75 g brunt sukker
  • 75 g mørk sirup
  • 75 g smør
  • 225 g mel
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts pepper
  • 0.5 ts nellik
  • 1 ts tørket ingefær
  • 0.5 ts bakepulver
  • 1 stk egg

Dekor

  • smeltet sjokolade
  • det du ønsker av godteri, pynt eller tørket frukt

Alle får vel vann i munnen når huset til den fæle heksen blir beskrevet? Jeg har alltid sett for meg et overdådig pepperkakehus dekket av godteri.

Pepperkaker

  • Varm sukker og sirup i en kjele.
  • Ta av kjelen og ha i smøret. Rør til det smelter.
  • Rør sammen melet og krydderet og rør det inn i sirupen.
  • Rør inn egget til slutt. Legg alt i kjøleskapet i 30 min til deigen setter seg.
  • Kjevle massen ut til cirka 3 mm tykkelse. Kutt i ønsket form og stek på 175 °C i cirka 15 min.

Dekor

  • Lim på godteri på pepperkakene med smeltet sjokolade når de er avkjølt.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner