Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

«Hans og Grete»-pepperkaker

«Hans og Grete»-pepperkaker

«Hans og Grete»-pepperkaker

-
+

«Hans og Grete»-pepperkaker

  • 75 g brunt sukker
  • 75 g mørk sirup
  • 75 g smør
  • 225 g mel
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts pepper
  • 0.5 ts nellik
  • 1 ts tørket ingefær
  • 0.5 ts bakepulver
  • 1 stk egg

Dekor

  • smeltet sjokolade
  • det du ønsker av godteri, pynt eller tørket frukt

Alle får vel vann i munnen når huset til den fæle heksen blir beskrevet? Jeg har alltid sett for meg et overdådig pepperkakehus dekket av godteri.

Pepperkaker

  • Varm sukker og sirup i en kjele.
  • Ta av kjelen og ha i smøret. Rør til det smelter.
  • Rør sammen melet og krydderet og rør det inn i sirupen.
  • Rør inn egget til slutt. Legg alt i kjøleskapet i 30 min til deigen setter seg.
  • Kjevle massen ut til cirka 3 mm tykkelse. Kutt i ønsket form og stek på 175 °C i cirka 15 min.

Dekor

  • Lim på godteri på pepperkakene med smeltet sjokolade når de er avkjølt.