Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Kristine Ilstads trippelkremkake til 17. mai

Oppskrift på Kristine Ilstads trippelkremkake til 17. mai

Oppskrift på Kristine Ilstads trippelkremkake til 17. mai

-
+

Mandelbunn

  • 4 eggehviter
  • 150 g melis
  • 150 g mandler

Firkløverkrem

  • 1 dl kremfløte
  • 2 dl sukker
  • 100 g smør
  • 200 g Firkløver

Gul suksesskrem

  • 4 eggeplommer
  • 0.5 dl kremfløte
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 g smør

Fløtekrem og pynt

  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss melis
  • Blandede friske bær, for eksempel:
  • 100 g bringebær
  • 100 g bjørnebær
  • 50 g blåbær

Trippelkremkake består av mandelbunn som dekkes av tre lag med deilige kremer: Ett lag firkløverkrem, ett lag suksesskrem og så ett lag fløtekrem. Kaken toppes med friske bær – og passer perfekt til 17. mai-feiringen.

Mandelbunn

  • Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett melis og pisk videre til du får en luftig marengs. Mal mandlene fint og vend de malte mandlene inn i marengsen.
  • Fordel mandeldeigen utover i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 minutter. Avkjøl kaken i formen til den er kald.

Firkløverkrem

  • Ha kremfløte, smør og sukker i en kjele. Varm opp til kokepunktet, så smøret og sukkeret smelter helt og ta kjelen av platen. Brekk sjokoladen i biter og ha oppi kjelen. La sjokoladen smelte og rør sjokoladekremen glatt. Avkjøl kremen i romtemperatur.
  • Fordel sjokoladekremen over mandelbunnen i formen. Sett formen i kjøleskapet i noen timer eller over natten (eller i fryseren, så går det fortere) til sjokoladekremen har stivnet.

Gul suksesskrem

  • Ha eggeplommer i en kjele sammen med fløte og sukker. Visp blandingen sammen og varm opp under stadig omrøring til kremen begynner å småkoke. Rør hele tiden til blandingen begynner å tykne.
  • Ta kjelen av platen og rør i vaniljesukker og smør oppdelt i biter. La smøret smelte og rør kremen glatt.
  • Sett kjelen i kjøleskapet til den gule kremen er helt kald og begynner å bli skikkelig tykk (gjerne over natten eller minst noen timer i kjøleskapet eller en stund i fryseren).

Fløtekrem og pynt

  • Dagen etter tas mandelbunnen med firkløverkrem ut av kakeformen og settes på et kakefat.
  • Pisk den kalde, gule kremen opp raskt med elektrisk håndvisper slik at kremen blir så tykk at den holder fasongen. Fordel den tykke, piskede, gule kremen over kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i et par timer.
  • Pisk kremfløte og melis til luftig fløtekrem og fordel kremen rundt kaken. Pynt kaken med bær. Oppbevar kaken kjølig frem til servering.