Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Vaniljekrem

-
+

Vaniljekrem

  • 1 stk vaniljestang
  • 3.75 dl melk
  • 1 dl kremfløte
  • 80 g sukker
  • 3 stk eggeplomme
  • 35 g maisenna

Slik gjør du:

  • Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene.
  • Ha 3 dl melk, vaniljestang, -frø, fløte og sukker i en kjele (kjelen bør ikke være mer enn halvfull), rør det sammen og varm til kokepunktet.
  • Ha resten av melken og maisenna i en bolle og visp det lett sammen. Visp eggeplommene inn i melk- og maisennablandingen.
  • Hell 2/3 av den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp.
  • Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og småkoke i 1 minutt mens du hele tiden rører i bunnen av kjelen med en visp slik at kremen ikke brenner seg.
  • Ta ut vaniljestangen etter at kremen har kokt. Hell kremen over i en bolle. Dekk kremen med plast, avkjøl og sett den i kjøleskapet.