Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mestergrønt

Belgvekstsalat med blekksprut og mynte

-
+

Belgvekstsalat med blekksprut og mynte

  • 6.00 dl ferske rensede belgerter/bønner
  • 2.00 ss smør
  • 2.00 ss solsikkeolje
  • 1.00 stilk mynte
  • 2.00 stk fryst liten blekksprut (dansk)
  • Ferske erteskudd til pynt
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du:

Ta to dl av ertene til å lage sausen. Bruke juice­sentrifuge eller blender for å juice saften av ertene. (Brukes blender, tilsettes to dl vann, før den kjøres hurtig opp til en tykk krem og siles.) Press ut all ertejuicen med en sleiv eller øse og hell den i en liten kjele.

Varm opp juicen, ha i én ss kaldt smør, rør om til smøret er smeltet, og smak til med salt og pepper.

Kutt blekkspruten på en påleggsmaskin i tynne strimler, eller så tynt som mulig med en skarp kniv. Hvis den er halvfrossen, går det lettere. Sett skivene til side, de skal varmebehandles rett før servering.

Finkutt mynten, og sett til side.

Kok resten av ertene i lettsaltet vann med smør i cirka ett minutt. 

Ha blekksprutskivene i en varm panne med olje på høy varme i noen sekunder rett før servering. Er skivene tynne nok, tar det bare noen få sekunder før skivene krøller seg og er klare.

Ha i mynten ved servering og hell sausen over. Serveres umiddelbart.