Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mestergrønt

Ertesuppe med chorizo og toast med comté og sennep

-
+

Ertesuppe med chorizo og toast med comté og sennep

  • 300.00 g fryste selskapserter
  • 2.00 dl rensede ferske erter
  • 2.00 stk banasjalottløk
  • 3.00 ss eddik
  • 3.00 dl lys kyllingkraft
  • 2.00 ss smør
  • 1.00 krm cayennepepper
  • 1.00 krm malt svart pepper
  • 30.00 g comté
  • 2.00 ss dijon sennep
  • 1.00 stk stekechorizo
  • 1.00 baguette

Slik gjør du:

Skrell løken og kutt den i cirka én cm tykke skiver. Legg løken i en liten kjele, dekk med vann og ha i eddik.

Kok opp og la den trekke i to til tre minutter. Sil av vannet og sett til side.

Kutt chorizo i mindre biter og stek dem i en panne med olje. Sett til side.

Kok opp en kjele vann, ha i de fryste ertene og la dem koke i to minutter. Sil av alt vannet og ha ertene i en blender. Ha i to ss smør og én dl varm kyllingkraft.

Blend sammen ertene til en helt glatt krem, og spe ertepureen med kyllingkraft til suppekonsistens.

Smak til med salt, pepper og cayenne.

Kutt åtte skiver av baguetten, smør skivene med sennep og riv over comté, stekes i forvarmet ovn på 190 grader til osten er smeltet.

Server suppen med chorizo og ostebaguette­skiver som garnityr.