Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mestergrønt

Hvite asparges med bacon og parmesan

Fallisk fristelse
Oppskrift på hvite asparges med bacon og parmesan av Kari Innerå

Oppskrift på hvite asparges med bacon og parmesan av Kari Innerå

-
+

Hvite asparges med bacon og parmesan

  • 12.00 stk hvite asparges
  • 6.00 tynne skiver sprøstekt bacon
  • 30.00 g parmesan
  • 1.00 pose fleskesvor (ev. hjemmelaget puffet svor)
  • 2.00 ss smør
  • 3.00 kvaster bladpersille

Slik gjør du

Kutt av bunnen på aspargesen der den slutter å være treaktig. Skrell aspargesen opp til knoppen og forvell dem i kokende vann i cirka fire til fem minutter. Avkjøl i isvann. Kutt aspargesen i tre centimeter lange biter. Bruk hele aspargesen selv om bare toppene er med på bildet.

Stek baconet helt sprøtt på middels varme og knus det i «smuler». Knus også svor i mindre biter.

Varm aspargesene opp i varmt vann med to ss smeltet smør og litt salt rett før servering. Hell av vannet, vend i bacon og finkuttet bladpersille. Server med revet parmesan og knust fleskesvor.

Se viner som passer til:

Grønnsaker i Vindatabasen

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner