Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mestergrønt

Gnocchi, ferske erter og comté

Oppskrift på gnocchi

Oppskrift på gnocchi

-
+

Erter

  • 300.00 g ferske erter
  • 3.00 ss smør
  • 50.00 g comté-ost

Gnocchi

  • 300.00 g kokt mandelpotet
  • 50.00 g potetmel
  • 50.00 g mel
  • 3.00 eggeplommer
  • 60.00 g revet parmesan
  • 0.50 ss salt

Slik gjør du:

▶  Rens ertene ut av belgen og grovhakk dem.

Gnocchi

▶  Skrell mandelpotetene og kok dem i vann. Sil vannet av når potetene er ferdig kokte og nesten går i stykker. Knus dem  lett og la dem dampe godt i den varme kjelen, til alt vannet er fordampet og potetene meler seg.

▶  Press den kokte poteten gjennom en grov sikt eller en tamis. Vei opp 300 gram kokt potet, bland i eggeplommer, sikt i  potet og hvetemel, salt og revet parmesan.

▶  Lag emner av deigen og rull dem ut i pølser på cirka to cm tykkelse, eventuelt brukt en gnocchiriller i tre.

▶  Kok gnocchiene i lettsaltet vann. De er ferdige når de flyter til toppen.

▶  Om de ikke skal serveres med én gang, kan de avkjøles i isvann, og legges i en boks med litt olivenolje over så de ikke kleber.

▶  Stek deretter gnocchi­ene i panne på middels ­varme. Når de er gyldne, tilsettes én ss smør og de kuttede ertene. Server med revet comtè.